Audio Media A/S

Hvem er vi ?

Audio Media er et af Danmarks ældste specialbladsforlag med udgivelser på print såvel som online. Vi koncentrerer os om det, vi er bedst til – nemlig at formidle information inden for teknologi og livsstilsprodukter på en letforståelig måde til mange hundrede tusinde læsere.

Vi udgiver egne magasiner, producerer diverse websites, kundemagasiner og leverer SEO-optimerede tekster til websites for eksterne kunder. Vi kan engagere læsere på et hvilket som helst medie, print som online.

Audio Media lægger vægt på, at de ansatte samarbejder og fungerer i en helhed, hvor stive organisatoriske anskuelser ikke finder plads. Samarbejde og gensidig respekt er nøgleord. Husets afdelinger omfatter redaktionen (primært AOD), kundemagasiner og det daglige nyhedsbrev AOD IT-UPDATE, ledelse, salg, produktion, administration og regnskab.

Foruden husets fastansatte har hver enkelt redaktion tilknyttet en lang række faste freelanceskribenter, der hver måned leverer artikler til os.

Historie

Audio Media hed oprindelig Forlaget Audio, da Klaus Nordfeld stiftede virksomheden i 1971. I mange år var hi-fi-magasinet High Fidelity forlagets flagskib, og senere kom andre kendte publikationer som HiFi Årbogen og Ny Elektronik til.

Det første nummer af Alt om DATA i 1983

Det var sidstnævnte, der i begyndelsen af 80’erne introducerede en særlig sektion i bladet. Sektionen skulle handle om edb, og den fik navnet Alt om DATA. Resten er historie.

Hvis du for en kort stund ønsker et tilbageblik på en tidlig udgave af Alt om DATA, kan du takket være Carsten Jensen, Børge Larsen og Mikkel Jensen læse det online, ved at klikke på dets forside.

I 1983 blev Alt om DATA et selvstændigt magasin, der i dag har mere end 30 år på bagen og stadig har status som Danmarks førende it-blad.

I 1985 kom Privat Computer til. Dengang hed bladet COMputer og var et Commodore-relateret magasin. Efter en del år med sigte på blandt andet Amiga flyttede bladet fokus over til pc’en og tog navneforandring til Privat Computer. I starten af 2006 blev bladet fusioneret med Alt om DATA, der samtidig blev relanceret.

I 1997 solgte forlaget High Fidelity til de to chefredaktører. Samtidig begyndte opbygningen af websites for at imødekomme den stigende interesse for det nye medie. It- portalen ITsvar.dk blev skabt sammen med selvstændige sites for alle bladene.

I marts 2000 overtog Audio Media A/S rettighederne til at udgive det velkendte månedsmagasin Datatid. Magasinet kunne i 2014 fejre sit 30-års jubilæum. Det blev i 2020 fusioneret med Alt om DATA. Det nye magasin kom til at hedde AOD – Alt om Data ● Datatid TechLife.

I 2006 blev et nyt og hurtigt ekspanderende forretningsområde etableret, client publishing til både print og online. Audio Media har blandt andet udført opgaver for Atea, Canal Digital, Dong Energy, Tech Data, Also, Microsoft, Fona, Wupti og Elgiganten.

Blandt andet har Audio Media A/S inden for dette forretningsområde udgivet kundemagasinet Quality Magasinet (Fona) og Elgigantens erhvervsrettede magasin i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Audio Media A/S har gennem årene flyttet mere og mere af sin forretning over på internet og de sociale medier. AOD.dk er i dag et af Danmarks absolut største nyhedssites om teknologi.

Efter næsten 50 år afhændede Klaus Nordfeld i 2019 Audio Media A/S. De nye ejere er Christian Vaabensted og Aksel Brinck (adm.dir.).